Ostatnio te muffinki bardzo mi zasmakowały ale użyłam innego ciasta :) i jak wyszły ... oto i one :P
Powstały w wersji bezkremowej bo szaleństwo kolorów papilotek wystarczająco napawało mnie radością :)
Składniki:
- 4 duże jaja
- 1 kostka margaryny
- 1 szklanka cukru
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- owoce brzoskwini/ lub z syropu
Margarynę rozpuścić i pozostawić do wystudzenia. Białka ubić dodać cukier małymi porcjami dalej ubijać na końcu dodać żółtka. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na samym końcu rozpuszczoną margarynę. Zmiksować do otrzymania jednolitej masy.
Ciasto wyłożyć do 2/3 wysokości papilotek na środek położyć kawałek brzoskwini.
Następnie posypać czekoladowymi kropelkami Chocodami - idealnie się one nadają, gdyż pod wpływem temperatury nie tracą formy i nie rozpływają się :) pozostają na swoim miejscu i jak ładnie błyszczą :D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz